Denbora mugimenduan  2 ordu 28 minutu

Iraupena  2 ordu 33 minutu

Koordenatuak 2176

Noiz igoa 13 de mayo de 2020

Noiz egina mayo 2020

-
-
47 m
-0 m
0
3,3
6,5
13,07 km

Ikusita 91 aldiz, jaitsita 0 aldiz

Nondik gertu: Sant Antoni, Valencia (España)

Anem a fer un passeig pels barris de la zona nord de la ciutat de València i visitarem els llocs i monuments de major interés que trobarem al nostre pas.
Començarem pel barri de Marxalenes altre barri de la ciutat de València, pertanyent al districte de la Saïdia. El topònim deriva de les marjals que es formaven com a conseqüència de la fondada o conca que hi havia en el septentrió d'extramurs de la ciutat i com a conseqüència també de les cícliques riuades del Túria fins a la construcció del desviament del llit del riu en l'anomenat Pla Sud, construcció realitzada després de la riuada d'octubre de 1957.
Després anirem a recórrer el Jardí del Túria, un parc urbà públic de 110 ha; situat en l'antic llit del riu Túria a la ciutat de València. Aquest parc és un dels més visitats de València i d'Espanya. És el jardí més gran netament urbà d'Espanya, amb una longitud molt pròxima als 10 quilòmetres.
El 14 d'octubre de 1957 la gran riuada de València va inundar la ciutat i va causar la mort del voltant d'un centenar de persones. El govern d'Espanya i l'ajuntament de València van decidir que el riu Túria no podia continuar passant pel centre de València pel perill que suposava noves inundacions. De manera que en 1958 es decideix desviar el riu a un lloc pròxim en l'anomenat Pla Sud i convertir el llit que travessa la ciutat en una autopista urbana.
El vell llit va ser més tard reclamat pels ciutadans com a espai verd per a la ciutat, per la qual cosa l'antic llit es va convertir en un jardí públic amb el pas dels anys.
En l'actualitat el parc és un lloc de trobada referent a València amb més de tres milions de visitants anuals. El parc posseeix integrat en el seu interior el Parc Gulliver i el Parc de Capçalera i, en terrenys annexos fora del llit històric, el Palau de la Música, el Bioparc i la Ciutat de les Arts i les Ciències. A més el llit s'ha convertit en lloc d'entrenament de milers de corredors que diàriament recorren els seus quasi 10 quilòmetres d'extrem a extrem, comptant a més d'una pista preparada i d'ús exclusiu per a corredors.
La Ciutat de les Arts i les Ciències, en 1989 el president de la Generalitat Valenciana, Joan Lerma, va encarregar la redacció d'una primera proposta d'una Ciutat de la Ciència i la Tecnologia per a València. Les obres es van iniciar a la fi de 1994 sota la direcció de Santiago Calatrava. Amb les obres adjudicades, amb el canvi de govern es va ordenar la paralització de les obres i el nou govern autonòmic va redissenyar la Ciutat de les Ciències amb una filosofia diferent.
L'abril de 1998 va obrir les seues portes al públic L'Hemisfèric amb forma d’ull és una sala de projeccions de cine IMAX i planetari.
El museu de les Ciències Príncep Felip amb forma pareguda a l’esquelet d'una balena, és un museu interactiu de ciència que va obrir al públic vint mesos després.
El 12 de desembre de 2002, es va obrir L'Oceanogràfic, l’aquari més gran construït a Europa.
El 8 d'octubre de 2005 l'obra total es va culminar amb l'obertura del Palau de les Arts Reina Sofia, que es va convertir en el teatre de l'òpera de València.
Les obres es completen amb L’Umbracle, passeig enjardinat amb espècies vegetals autòctones de la Comunitat Valenciana cobert per arcs flotants des d'on es pot veure tot el complex de la Ciutat de les Arts i les Ciències. Alberga en el seu interior. El Passeig de les Escultures, una galeria d'art a l'aire lliure amb escultures d'autors contemporanis.
El Pont Assut de l'Or, també conegut pel seu sobrenom del jamonero és un pont atirantat que creua el Jardí del Túria. El pont es manté en peus gràcies a 29 cables que salen de la part davantera del masteler de 125 m d'altura, és el punt més alt de la ciutat.
L'Àgora Una plaça coberta en la qual se celebraven concerts i esdeveniments esportius, com el nou gran premi de la Comunitat Valenciana de Tennis; però des de 2020 d'ara en avant albergarà el Caixaforum València.
Pel jardí de l'antic llit del Túria anirem caminant per la part dreta fins arribar al pont de l’Assut d’Or i l’edifici de l’Àgora de la Ciutat de les Arts i les Ciències i tornarem per la vora esquerra fins al Pont de la Mar, on eixirem del riu per marxar pel Passeig de l’Albereda i després per vora els jardins dels Vivers, passant per la porta del Museu d’Art Pius V.

==========================================================================

Vamos a hacer un paseo por los barrios de la zona norte de la ciudad de Valencia y visitaremos los lugares y monumentos de mayor interés que encontraremos a nuestro paso.
Empezaremos por el barrio de Marxalenes es un barrio de la ciudad de Valencia, perteneciente al distrito de La Zaidía. El topónimo deriva de los marjales que se formaban como consecuencia de la hondonada o cuenca que se formaba en el septentrión de extramuros de la ciudad de Valencia y como consecuencia también de las cíclicas riadas del Turia hasta la construcción del desvío del cauce del río en el llamado Plan Sur, construcción realizada tras la riada de octubre de 1957.
El Jardín del Turia es un parque urbano público de 110 ha; situado en el antiguo cauce del río Turia en la ciudad de Valencia. Este parque es uno de los más visitados de Valencia y de España. Es el mayor jardín netamente urbano de España, con una longitud muy próxima a los 10 kilómetros.
El 14 de octubre de 1957 la gran riada de Valencia inundó la ciudad y causó la muerte de alrededor de un centenar de personas. El gobierno de España y el ayuntamiento de Valencia decidieron que el río Turia no podía seguir pasando por el centro de Valencia por el peligro que suponía nuevas inundaciones. De modo que en 1958 se decide desviar el río a un lugar cercano en el llamado Plan Sur y convertir el cauce que atraviesa la ciudad en una autopista urbana.
El viejo cauce fue más tarde reclamado por los ciudadanos como espacio verde para la ciudad, por lo que el antiguo cauce se convirtió en un jardín público con el paso de los años, y la intervención de los mejores equipos de urbanistas y diseñadores del momento, mientras que las vías rápidas de circulación se construyeron a los lados del jardín, con algunos túneles para minimizar su impacto.
En la actualidad el parque es un lugar de encuentro referente en Valencia con más de tres millones de visitantes anuales. El parque posee integrado en su interior el Parque Gulliver y el Parque de Cabecera y, en terrenos anexos fuera del cauce histórico, el Palau de la Música, el Bioparc y la Ciudad de las Artes y las Ciencias. Además el cauce se ha convertido en lugar de entrenamiento de miles de corredores que diariamente recorren sus casi 10 kilómetros de extremo a extremo, contando además de una pista preparada y de uso exclusivo para corredores.
La Ciudad de las Artes y las Ciencias, en 1989 el presidente de la Generalidad Valenciana, Joan Lerma, encargó la redacción de una primera propuesta de una Ciudad de la Ciencia y la Tecnología para Valencia. Las obras se iniciaron a finales de 1994 bajo la dirección de Santiago Calatrava. Con las obras adjudicadas, con el cambio de gobierno se ordenó la paralización de las obras y el nuevo gobierno autonómico rediseñó la Ciudad de las Ciencias con una filosofía distinta.
En abril de 1998 abrió sus puertas al público L'Hemisfèric. El Museo de las Ciencias Príncipe Felipe abrió al público veinte meses después. El 12 de diciembre de 2002, se abrió L'Oceanogràfic, el mayor acuario construido en Europa. Y el 8 de octubre de 2005 la obra total se culminó con la apertura del Palacio de las Artes Reina Sofía, que se convirtió en el teatro de la ópera de Valencia.
Se completó con l’Umbracle, paseo ajardinado con especies vegetales autóctonas de la Comunidad Valenciana, cubierto por arcos flotantes desde donde se puede ver todo el complejo de la Ciudad de las Artes y las Ciencias. Alberga en su interior El Paseo de las Esculturas, una galería de arte al aire libre con esculturas de autores contemporáneos. El puente Assut de l'Or, también conocido por su apodo de el jamonero es un puente atirantado que cruza el Jardín del Turia. El puente se mantiene en pie gracias a 29 cables que salen de la parte delantera del mástil de 125 m de altura, es el punto más alto de la ciudad.
El Ágora Una plaza cubierta en la que se celebraban conciertos y eventos deportivos, como el nuevo gran premio de la Comunidad Valenciana de Tenis; pero desde 2020 en adelante albergará el CaixaForum València
Aintzira

Parc de Marxalenes

foto

Escultura del Parc de Marxalenes

árbol

Bugamvilla

Zubi

Pont de Serrans

Zubi

Pont de la Trinitat

árbol

Arbre ornamental i Museu Pius V

Zubi

Pont del Real

Zubi

Pont de l'Exposició o Peineta de Calatrava

Zubi

Pont de la Mar

Zubi

Pont d'Aragó

Edificio de interés

Palau de la Música

foto

Parc de Gulliver

Zubi

Pont del Regne o Pont de les Gàrgoles

Aintzira

Escultura de Neptú

Edificio de interés

Palau Reina Sofia o de l'Opera

Edificio de interés

L'Hemisfèric

Museoa

Museu de les Ciències Princep Felip

Zubi

Pont de l'Assut de l'Or

Kokapenaren inguruko iritzi eta galderak

    Nahi izanez gero edo ibilbide hau