Denbora mugimenduan  2 ordu 41 minutu

Iraupena  2 ordu 51 minutu

Koordenatuak 2313

Noiz igoa 18 de mayo de 2020

Noiz egina mayo 2020

-
-
97 m
51 m
0
3,5
7,0
13,99 km

Ikusita 5 aldiz, jaitsita 0 aldiz

Nondik gertu: Sant Antoni, Valencia (España)

Passeig per València V: Benicalap - Campanar - Parc de Capçalera
Mentre continue el confinament anem a fer un nou passeig per la ciutat de València i els seus voltants, en concret anirem pel barri Benicalap, que va ser un municipi amb autonomia pròpia fins que a finals del segle XIX, va ser annexionat a la ciutat de València. On visitarem l’església de Sant Roc i passarem per davant de l'edifici d’estil neomudéjar La Ceramo, dels forns d’esta antiga fàbrica de teules i majòliques isqueren les peces ceràmiques que decoren edificis modernistes tan emblemàtics com l'Estació del Nord, el Mercat Central o el de Colón.
Després anirem pel barri de Campanar fins al seu nucli antic. A València capital hi ha racons molt especials. Tant que, després de passar del soroll de la gent i trànsit intens de molts dels seus carrers, es pot passar a la calma i tranquil·litat més pròpia d'una xicoteta població rural amb carrers plens de casetes baixes, moltes d'elles amb decoració i tocs modernistes. Parlem d'un xicotet nucli de població que ha sobreviscut en el barri de Campanar, nom que rep també el districte on se situa. Per a molts, esta part del barri continua sent població, sent coneguda aquesta part com a “antic poble de Campanar”, alguna cosa que podem certificar després de passejar pels seus carrers i comprovar el salt d'un ambient urbà a un molt més tranquil. El Barri antic de Campanar, anomenat també nucli primitiu de Campanar, està protegit des de 1992, destaca l'Església parroquial de la Mare de Déu de la Misericòrdia, situada en la plaça de l'Església.

El Parc de Capçalera de la ciutat de València està situat en el llit del riu Túria i completa la zona nord-oest de la ciutat combinant els conceptes de naturalesa i metròpoli.
Amb més de 330.000 metres quadrats d'extensió, el Parc de Capçalera acull una gran varietat d'activitats relacionades amb la cultura, l'oci i l'esport.
El Parc de Capçalera es divideix en quatre zones: El Llac i Bosc de la Ribera, la Plataforma Mirador, el Bioparc i el Parc d'Infantil.
El Llac i Bosc de la Ribera recorre un itinerari a través del marge esquerre del riu Túria. Aquest recorregut travessa una àmplia zona boscosa on es poden desenvolupar diverses activitats com passejar amb bici, gaudir i admirar el jardí botànic que concentra, també trobem un lloc de lloguer d'embarcacions i una cafeteria per a descansar i reposar forces.
La Plataforma Mirador, situada en un pujol, és l'única zona elevada del Parc de Capçalera on es pot gaudir d'una vista panoràmica del conjunt del parc. En una dels vessants del pujol s'ha construït un amfiteatre que acull diverses representacions culturals.
El Bioparc és un dels plats forts del Parc de Capçalera. El Bioparc es divideix en dues grans zones dividides per un pont que travessa el llac principal del parc. La primera zona concentra tots els serveis com a botigues i bars. La segona zona recrea els espais naturals dels animals que habiten en ella. Els visitants poden gaudir dels animals acollits en una rèplica del seu hàbitat natural.
Després tornarem pel Jardí del Túria fins passar el Pont de Sant Josep, on deixarem l’antic llit del riu per a tornar a casa.


Mientras continúo el confinamiento vamos a hacer un nuevo paseo por la ciudad de Valencia y sus alrededores, en concreto iremos por el barrio Benicalap, que fue un municipio con autonomía propia hasta que a finales del siglo XIX, fue anexionado en la ciudad de Valencia. Donde visitaremos la iglesia de San Roque y pasaremos por ante el edificio de estilo neo-mudéjar La Ceramo, de los hornos de esta antigua fábrica de tejas y mayólicas salieron las piezas cerámicas que decoran edificios modernistas tan emblemáticos como la Estación del Norte, el Mercado Central o el de Colón.
Después iremos por el barrio de Campanar hasta su núcleo antiguo. En Valencia capital hay rincones muy especiales. Tanto que, tras pasar del ajetreo de gente y tráfico intenso de muchas de sus calles, se puede pasar a la calma y tranquilidad más propia de una pequeña población rural con calles llenas de casitas bajas, muchas de ellas con decoración y toques modernistas. Hablamos de un pequeño núcleo de población que ha sobrevivido en el barrio de Campanar, nombre que recibe también el distrito donde se sitúa. Para muchos esta parte del barrio sigue siendo población, siendo conocida esta parte como “antiguo pueblo de Campanar”, algo que podemos certificar tras pasear por sus calles y comprobar el salto de un ambiente urbano a uno mucho más tranquilo. El Casco antiguo de Campanar, llamado también núcleo primitivo de Campanar, está protegido y considerado como un BRL (Bien de Relevancia Local), desde 1992, donde merece tratamiento específico la Iglesia parroquial de Nuestra Señora de la Misericordia de Campanar, ubicada en la plaza de la Iglesia.
El Parque de Cabecera de la ciudad de Valencia está situado en el cauce del río Turia y completa la zona noroeste de la ciudad combinando los conceptos de naturaleza y metrópoli.
Con más de 330.000 metros cuadrados de extensión, el Parque de Cabecera acoge una gran variedad de actividades relacionadas con la cultura, el ocio y el deporte.
El Parque de Cabecera se divide en cuatro zonas: El Lago y Bosque de la Ribera, la Plataforma Mirador, el Bioparc y el Parque de Infantil.
El Lago y Bosque de la Ribera recorre un itinerario a través del margen izquierdo del río Turia. Este recorrido atraviesa una amplia zona boscosa donde se pueden desarrollar varias actividades como pasear en bici, disfrutar y admirar el jardín botánico que concentra, también encontramos un puesto de alquiler de embarcaciones y una cafetería para descansar y reponer fuerzas.
La Plataforma Mirador, situada en una colina, es la única zona elevada del Parque de Cabecera donde se puede disfrutar de una vista panorámica del conjunto del parque. En una de las laderas de la colina se ha construido un anfiteatro que acoge diversas representaciones culturales.
El Bioparc es uno de los platos fuertes del Parque de Cabecera. El Bioparc se divide en dos grandes zonas divididas por un puente que atraviesa el lago principal del parque. La primera zona concentra todos los servicios como tiendas y bares. La segunda zona recrea los espacios naturales de los animales que habitan en ella. Los visitantes pueden disfrutar de los animales acogidos en una réplica de su hábitat natural.
Después volveremos por el Jardín del Turia hasta pasar el Puente de San Jose, donde dejaremos el antiguo lecho del río para volver a casa.
Erlijio-eraikina

Església de Sant Roc de Benicalap

Atea

Portal de Benicalap

Erlijio-eraikina

Església de la Mare de déu de Campanar

foto

Campanar cases de poble

árbol

Buganvilla

árbol

Buganvilla

árbol

Buganvilla

Aintzira

Llac del Parc de Capçalera

Kokapenaren inguruko iritzi eta galderak

    Nahi izanez gero edo ibilbide hau