Iraupena  12 egun 4 ordu 25 minutu

Koordenatuak 48369

Noiz igoa 18 de noviembre de 2018

Noiz egina agosto 2016

 • Balorazioa

   
 • Informazioa

   
 • Erraza jarraitzeko

   
 • Ingurunea

   
-
-
225 m
-5 m
0
333
666
1.331,0 km

Ikusita 2806 aldiz, jaitsita 157 aldiz

Nondik gertu: Valanec, Bretagne (France)

TRACKS

[CAT] [ES] [FR]

[CAT]
La Velodyssée és el tram francès de la ruta Europea Eurovelo 1. És una ruta cicloturista planera i fàcil, sempre transcorre per pistes condicionades per la bici, vies verdes i carrils bici. És la ruta més llarga de França, amb més de 1.300 km. Tant és pot fer de Nord a Sud com és el meu cas, o a l’inrevés, tot enllaçant trams de rutes ja establertes a França. Entre elles destaquen el canal de Nantes a Brest, el tram final del canal del Loira, L’Ocean, La Vendee, el camí de Sant Jaume.

Gaudirem dels espais naturals canviants a mida que anem avançant. Surt de Roscoff, recorrent la Bretanya, terra de fortificacions i llegendes, tot creuant el Canal de Brest cap a Nantes, creuarem l’estuari del Loira i entrarem per zones pantanoses a La Vendee. Seguirem per la costa Atlàntica cap al Sud per l’Aquitania, amb un paisatge natural canviant de boscos de pi, alguns d’ells immensos com el bosc de Landes, zones de dunes vora el mar, on veurem la immensa duna de Pilat, platges i zones rocoses esculpides per l’Oceà, llacs i aiguamolls on el conreu es fa present amb amplies extensions de zones agrícoles. També creuarem ciutats encantadores, molt turístiques, com La Rochelle, Les Sables d’Olone o Capbreton entre d’altres. També trobarem poblacions d’estiueig on el principal atractiu és el mar i la platja, amb embarcacions d’esbarjo i surfístes.

Creuarem la desembocadura del Garona o La Gironde amb vaixell, ens banyarem a les platges per fer-nos passar la calor, gaudirem d’una bona safata d’ostres en el mateix viver, i gaudirem de la gastronomia local en la majoria de les etapes. Pararem als encisadors i pintorescs pobles mariners, coneixerem gent, reposarem a l’ombra de qualsevol arbre, creuarem el pas de Gois mentre baixa la marea, i no pararem de gaudir de tot el recorregut.

Per afrontar aquesta ruta, aconsello una bicicleta de cicloturisme de roda grossa mixta, o una bicicleta de muntanya amb roda de 29” a poder ser estretona. En el meu cas duia una bicicleta de muntanya de 26” que li trobava a faltar velocitat en les llargues i planes rectes. Per dur tot el material indispensable, duia unes alforges i una bossa davantera, una altra opció és portar carret. També cal ser previsor amb l’aigua, portant dos bidons que van ser ideals en les etapes vora Burdeus que hi feia molta calor. L’allotjament és un tema a part, fins a meitat de recorregut no hi ha problemes, pots escollir entre una gran varietat, però a mida que t’acostes a les zones d’estiueig, la cosa es complica bastant, sobretot en temporada alta, pot ser que algun dia s’hagi de dormir al ras, a nosaltres ens va anar pels pèls. És interessant trucar el dia abans o pel matí. Per trobar informació dels allotjaments, Le Routard ha editat la guia La Vélodyssée on hi trobareu molt informació.

Per arribar al punt de sortida, lo més fàcil és anar amb tren fins a Morlaix. En aquesta ciutat hi ha un trenet que marxa lentament fins a Roscoff. Per tornar a casa, en arribar al final de la ruta, varem anar fins a l’aeroport d’Hondarribia on varem llogar un vehicle i d’aquesta manera el mateix dia que finalitzàvem la ruta, ja dormíem a casa.

[ES]
La Velodyssée es el tramo francés de la ruta Europea Eurovelo 1. Es una ruta cicloturista sencilla y fácil, siempre transcurre por pistas acondicionadas para la bici, vías verdes y carriles bici. Es la ruta más larga de Francia, con más de 1.300 km. Tanto se puede hacer de Norte a Sur como es mi caso, o al revés, enlazando tramos de rutas ya establecidas en Francia. Entre ellas destacan el canal de Nantes a Brest, el tramo final del canal del Loira, El Ocean, La Vendee, el camino de Santiago.

Disfrutaremos de los espacios naturales cambiantes a medida que vamos avanzando. Sale de Roscoff, recorriendo Bretaña, tierra de fortificaciones y leyendas, cruzando el Canal de Brest hacia Nantes, cruzaremos el estuario del Loira y entraremos por zonas pantanosas en La Vendee. Seguiremos por la costa Atlántica hacia el Sur por la Aquitania, con un paisaje natural cambiante de bosques de pino, algunos de ellos inmensos como el bosque de Landes, zonas de dunas junto al mar, donde veremos la inmensa duna de Pilat, playas y zonas rocosas esculpidas por el Océano, lagos y humedales donde el cultivo se hace presente con amplias extensiones de zonas agrícolas. También cruzaremos ciudades encantadoras, muy turísticas, como La Rochelle, Les Sables de Olone o Capbreton entre otras. También encontraremos poblaciones de veraneo donde el principal atractivo es el mar y la playa, con embarcaciones de recreo y surfistas.

Cruzaremos la desembocadura del Garona o La Gironda en barco, nos bañaremos en las playas para hacernos pasar el calor, disfrutaremos de una buena bandeja de ostras en el mismo vivero, y disfrutaremos de la gastronomía local en la mayoría de las etapas . Pararemos en los encantadores y pintorescos pueblos marineros, conoceremos gente, nos repondremos a la sombra de cualquier árbol, cruzaremos el paso de Gois mientras baja la marea, y no vamos a parar de disfrutar de todo el recorrido.

Para afrontar esta ruta, aconsejo una bicicleta de cicloturismo de rueda grande mixta, o una bicicleta de montaña con rueda de 29" a poder ser estrechita. En mi caso llevaba una bicicleta de montaña de 26" que le echaba de menos velocidad en las largas y llanas rectas. Para llevar todo el material indispensable, llevaba unas alforjas y una bolsa delantera, otra opción es llevar carrito. También hay que ser previsor con el agua, llevando dos bidones que fueron ideales en las etapas cerca de Burdeos donde hacía mucho calor. El alojamiento es un tema aparte, hasta mitad de recorrido no hay problemas, puedes elegir entre una gran variedad, pero a medida que te acercas a las zonas de veraneo, la cosa se complica bastante, sobre todo en temporada alta , puede que algún día tengas que dormir al raso, a nosotros nos fue por los pelos. Es interesante llamar el día antes o por la mañana. Para encontrar información de los alojamientos, Le Routard ha editado la guía La Vélodyssée donde encontrarás mucha información.

Para llegar al punto de salida, lo más fácil es ir en tren hasta Morlaix. En esta ciudad hay un tren que marcha lentamente hasta Roscoff. Para volver a casa, al llegar al final de la ruta, fuimos hasta el aeropuerto de Hondarribia donde pudimos alquilar un vehículo y de esta manera el mismo día que finalizabamos la ruta, ya dormíamos en casa.

[FR]
La Velodyssée est la section française de l'itinéraire Eurovélo itinéraire cyclable européen 1. Il est un simple et facile de longues courses pistes pour les pistes et voies vertes cyclables balisées. Il est le chemin le plus long en France, plus de 1300 km. Donc, beaucoup peut être fait du nord au sud comme dans mon cas, ou vice versa, reliant toutes les sections de routes déjà établies en France. Ceux-ci comprennent le canal de Nantes à Brest, la chaîne finale Océan Loire, la Vendée, le Chemin de Saint-Jacques.

Profitez de l'évolution naturelle que vous avancez. Sur Roscoff, en visitant la Grande-Bretagne, terre de légendes et de fortifications, traversant le canal de Nantes à Brest, traverser l'estuaire de la Loire et les zones humides pour entrer la Vendée. Continuer le long de la côte atlantique au sud du Aquitania avec un paysage naturel changeant des forêts de pins, certains d'entre eux comme la forêt des Landes immenses, des dunes de sable de la mer, où l'on voit les immenses plages de dunes du Pilat et rocheux sculptés par les océans, les lacs et les zones humides où la culture est présente avec de vastes étendues de terres agricoles. Il croit aussi belle ville, très touristique comme La Rochelle, Les Sables d'Olonne Capbreton ou autres. Nous trouvons aussi des endroits de l'été où la principale attraction est la mer et la plage, les bateaux de plaisance et les surfeurs.

Traversez la bouche du bateau Gironde et Garonne, nous nous baignons sur les plages pour nous faire passer la chaleur, jouissons d'une bonne assiette d'huîtres sur la même ferme, et profiter de la cuisine locale dans la plupart des étapes . Arrêtez les charmants villages de pêcheurs pittoresques, rencontrer des gens, de repos à l'ombre d'un arbre, en traversant le Gois alors à marée basse, et nous ne nous arrêterons pour profiter de tout le voyage.

Pour faire face à cette route, conseiller un vélo roue vélo gras mixtes ou une roue de vélo de montagne 29 "afin d'être estretona. Dans mon cas, je portais un vélo de montagne 26 "qui manquait de vitesse sur longue ligne droite et plate. Pour transporter tout le matériel nécessaire, et portant un sac avant de selle, une autre option est d'apporter panier. Nous devons aussi être proactif avec de l'eau, portant deux boîtes idéaux qui étaient en étapes sur Bordeaux qui était très chaud. Le logement est une question distincte, au milieu de la route sans aucun problème, vous pouvez choisir parmi une grande variété, mais comme vous approchez de la zones d'été, les choses sont assez compliquées, surtout en haute saison , vous pouvez un jour avoir à dormir en plein air, nous sommes allés à poils. Fait intéressant appeler la veille ou le matin. Pour trouver des informations sur l'hébergement, Le Routard a publié des directives sur la Vélodyssée trouver beaucoup d'informations.

Pour se rendre au point de départ, plus il est facile d'aller en train à Morlaix. Dans cette ville, il y a un train qui lentement jusqu'à Roscoff. Pour rentrer à la maison, obtenir sur la fin de la route, nous sommes allés à l'aéroport de Hondarribia où nous avons loué une voiture et donc la même route finalitzàvem jour que nous avons dormi à la maison.

Ikusi gehiago external

Waypoint

Final Etapa 00

Roscoff-Morlaix
Waypoint

Final Etapa 01

Morlaix-Mellionec
Waypoint

Final Etapa 02

Mellionec-Josselin
Waypoint

Final Etapa 03

Guillac-Blain
Waypoint

Final Etapa 04

Blain-Corsept
Waypoint

Final Etapa 05

Corsept-Beauvoir Sur Mer
Waypoint

Final Etapa 06

Beauvoir Sur Mer-Les Sables d'Olonne
Waypoint

Final Etapa 07

Les Sables d'Olonne-La Rochelle
Waypoint

Final Etapa 08

La Rochelle-Marennes
Waypoint

Final Etapa 09

Marennes-Lacanau
Waypoint

Final Etapa 10

Lacanau-Biscarrosse
Waypoint

Final Etapa 11

Biscarrosse-Capbreton
Waypoint

Final Etapa 12

Capbreton-Hendaie-Irun

4 iritzi

 • argazkia agustí-CYCLOTURISME

  agustí-CYCLOTURISME 02-dic-2018

  Ibilbide hau egin dut  Ikusi gehiago

  Molt bona feina. Quan vulguis tornem a començar. Potser millor a temporada baixa.
  Salut.👍👍👍

 • argazkia joanbtt

  joanbtt 04-dic-2018

  Agraït del comentari i valoració Agustí! Anem fent plans...

 • alfonsx 17-mar-2019

  Anem a fer esta ruta en abril, esperem gaudir molt. Moltíssimes gràcies x la info !!!

 • argazkia joanbtt

  joanbtt 19-mar-2019

  Una molt bona ruta per gaudir del cicloturisme Alfons, ja comentaràs que tal.
  Salut i pedals!

Nahi izanez gero edo ibilbide hau