Koordenatuak 11276

Noiz igoa 27 de mayo de 2013

Noiz egina enero 2008

-
-
225 m
-2 m
0
306
611
1.223,0 km

Ikusita 20209 aldiz, jaitsita 874 aldiz

Nondik gertu: Roscoff, Bretagne (France)

Estava preparat les rutes per anar a la setmana Federal de Cycloturisme a Nantes quan m'he trobat aquesta sensacional sorprès que es la part francesa del EV 1 anomenada Vélodyssée.

Una ruta europea

El Vélodyssée és la part francesa de l'Euro Vel 1, una de les 14 rutes ciclistes de la xarxa EuroVelo que vinculen països europeus entre ells.Des de Hendaye passant per la Rochelle, Nantes arriba al nord on trobem la connexió a Anglaterra amb el ferri de Roscoff a Plymouth.Vélodyssée també creua les altres rutes europees del EuroVelo 4 (El Véloroute Litoral) a Roscoff o EuroVelo 6 ( Velo Ruta dels rius)  a Nantes, més conegut sota el nom de La Loire à Vélo, i EuroVelo 3 (Véloroute Els pelegrins) camí de Sant Jaume a l'extrem sud, però el camí encara no està totalment definit.Eurovelo és una xarxa de 12 rutes trans-europees per realitzar en bicicleta. La xarxa s'està desenvolupant de forma local des de diversos països i entitats i és coordinada per la European Cyclist Federation (ECF, Federació Europea de Ciclistes), per Sustrans del Regne Unit i per De Frei Fugle de Dinamarca.Tot i que la xarxa està dissenyada per un ús essencialment cicloturista, les rutes EuroVelo també donen suport als desplaçaments locals per anar a la feina, a l'escola, per oci etc. De fet, l'objectiu d'EuroVelo és encoratjar a utilitzar la bicicleta en la major part dels desplaçaments possibles.La distància total de les rutes planificades és d'uns 60.000 Km, dels quals 20.000 ja estan construïts.Tota la informació  de la ruta, allotjaments activitats... a Gran itinerari La Vèlodyssée L'Atlàntic amb bicicleta.  

Principals poblacions per les que transita:

Hendaye Bayonne, Léon, Arcachon, Le Verdon Sur Mer, la Rochelle, Les Sables d'Olonne, Fromentine, Nantes, Redpon, Potivy, Roscof.

CASTELLANOEstaba preparado las rutas para ir a la semana Federal de Cycloturisme en Nantes cuando me he encontrado esta sensacional sorprendido que se la parte francesa del EV 1 llamada Vélodyssée.El Vélodyssée es la parte francesa del Euro Velo 1, una de las 14 rutas ciclistas de la red EuroVelo que vinculan países europeos entre ellos.Desde Hendaya pasando por la Rochelle, Nantes llega al norte donde encontramos la conexión a Inglaterra con el ferry de Roscoff a Plymouth.Vélodyssée también cruza las otras rutas europeas del EuroVelo 4 (El Véloroute Litoral) en Roscoff o EuroVelo 6 (Velo Ruta de los ríos) en Nantes, más conocido bajo el nombre de La Loire à Vélo, y EuroVelo 3 (Véloroute Los peregrinos) Camino de Santiago en el extremo sur, pero el camino aún no está totalmente definido.Eurovelo es una red de 12 rutas trans-europeas para realizar en bicicleta. La red se está desarrollando de forma local desde varios países y entidades y es coordinada por la European Cyclist Federation (ECF, Federación Europea de Ciclistas), por Sustrans del Reino Unido y por De Frei Fugle de Dinamarca.Aunque la red está diseñada para un uso esencialmente cicloturista, las rutas EuroVelo también apoyan a los desplazamientos locales para ir al trabajo, la escuela, por ocio etc. De hecho, el objetivo de EuroVelo es alentar a utilizar la bicicleta en la mayor parte de los desplazamientos posibles.La distancia total de las rutas planificadas es de unos 60.000 Km, de los cuales 20.000 ya están construidos.Toda la información de la ruta, alojamientos actividades ... Gran itinerario La Vèlodyssée El Atlántico en bicicleta.  Principales poblaciones por las que transita:

Hendaye Bayonne, Léon, Arcachon, Le Verdon Sur Mer, La Rochelle, Les Sables d'Olonne, Fromentine, Nantes, Redpon, Potivy, Roscof.INGLESRoutes was prepared to go to Federal Cycloturisme week in Nantes when I found this site that is sensational French part 1 call Vélodyssée EV.The Vélodyssée is the French part of the Euro Velo 1, one of 14 cycle routes Eurovelo network linking European countries between them.From Hendaye via La Rochelle, Nantes reaches north we find the connection to England with the ferry from Roscoff to Plymouth.Vélodyssée also crosses the other European routes of Eurovelo 4 (Véloroute Litoral) in Roscoff or Eurovelo 6 (Velo Route rivers) in Nantes, better known under the name of La Loire à Vélo, and Eurovelo 3 (Véloroute Pilgrims) Way Santiago on the south end, but the path is not yet fully defined.Eurovelo is a network of 12 trans-European routes for cycling. The network is being developed locally from various countries and organizations and is coordinated by the European Cyclist Federation (ECF, European Cyclists' Federation), by Sustrans the UK and Denmark De Frei Fugle.Although the network is designed for use primarily cyclist, Eurovelo routes also support local transport to get to work, school, leisure etc.. In fact, the aim of Eurovelo is to encourage bicycle use in the majority of journeys possible.The total distance of the planned route is about 60,000 km, of which 20,000 are already built.All route information, accommodation activities ... The Vèlodyssée The Great Atlantic route by bicycle.Major towns through which transits:

Hendaye Bayonne, Léon, Arcachon, Le Verdon Sur Mer, La Rochelle, Les Sables d'Olonne, Fromentine, Nantes, Redpon, Potivy, Roscof.


El Vélodyssée, l'atlàntic amb bicicleta.
Comença'n Roscoff, a Bretanya fins a Hendaia, a la frontera espanyola, aquest carril bici, el més llarg i assenyalat de França, travessa nou departaments (Finistère, Côtes d'Armor, Bretanya, Loira Atlàntic, Vendée, Charente-Maritime, Gironde, Landes, Pyrénées-Atlantiques) i quatre regions (Bretanya, Pays de la Loire, Poitou-Charentes Aquitània).
Al llarg del camí, la ruta discorre pel canal de Nantes a Brest, per les platges de l'Atlàntic i els llacs Aquitània, aiguamolls i bancs d'ostres, a través dels boscos de pinedes Bretanya i de les Landes, travessa ciutats com Nantes, La Rochelle i Baiona, ofereix una increïble varietat d'experiències ciclistes.
Totalment senyalat la Vélodyssée segueix la majoria camins lliures de cotxes (vies verdes, senders per a bicicletes, ...). És part de la Eurovelo 1 que uneix Irlanda a Portugal
La Vélodyssée és una ruta ciclista que va a través de la Bretanya i al llarg de l'Atlàntic fins a la costa basca per indrets poc habitats i en algun cas paratges salvatges.
És agafar la bicicleta i començar un viatge de més de 1.200 km de ciclisme amb l'oceà en el fons! Entre Roscoff i Hendaia, el 70% de la ruta es realitza a les carreteres sense cotxes. Descobreix els tresors de les regions, seguint el carril bici més llarg de França, totalment marcada de principi a fi.
Nosaltres hem fet en 14 dies, un de trasllat fins a Roscof i 13 etapes recorrent més de 1.341 km.
Tota l'formació, atualitzada al dia, per dur a terme aquest sensacional recorregut el trobareu al Web de La Vélodyssée.
També amb paper la guia de Le Routard La Vélodyssée. Descriu molt acuradament els itineraris al llarg de 12 etapes.


Tot seguit deixo la descripció dels 14 dies d’aventures per La Vélodyssée

Dia 1 Viatge amb tren fins a Morlaix.
Etapa 1. Diumenge 14 Agost. Roscoff- Morlaix 41,4 km.
Etapa 2. Dilluns 15 Agost. Morlax- Melionec 91,5 km.
Etapa 3. Dimarts 16 Agost. Melionec- Josselin 114,2 km.
Etapa 4. Dimecres 17 Agost. Josselin- Blain 102,7 km.
Etapa 5. Dijous 18 Agost. Blain- Namtes- Corspet 117,6 km.
Etapa 6. Divendres 19 Agost. Corspet- Beauboir-Sur-Mer 92,8 km.
Etapa 7. Dissabte 20 Agost. Beauboir sur Mer- Sables d’Olonne 90,8 Km.
Etapa 8. Diumenge 21 Agost. Sables d’Olonne- La Rochelle 123 km.
Etapa 9. Dilluns 22 Agost. La Rochelle- Marennes. 77 km.
Etapa 10. Dimarts 23 Agost. Marennes- Lacanau 136,7 km.
Etapa 11. Dimecres 24 Agost. Lacanau- Biscarrosse. 131,4 km.
Etapa 12. Dijous 25 Agost. Biscarrosse- Capbreton 135,7 km.
Etapa 13. Divendres 26 Agost. Capbreton- Hendaya 85,8 km.

Ikusi gehiago external

Waypoint

Roscof

Waypoint

Carhaix

Carhaix
Waypoint

Pontivy

Waypoint

Redon

Waypoint

Nantes

Waypoint

S Brevin Les Pins

S Brevin Les Pins
Waypoint

Foirmentine

Foirmentine
Waypoint

Sables d'Olonne

Sables d'Olonne
Waypoint

La Rochelle

La Rochelle
Waypoint

Royan

Royan
Waypoint

Lacnau Ocean

Lacnau Ocean
Waypoint

Arcachon

Arcachon
Waypoint

Leon

Waypoint

Bayona

Waypoint

Hendaye

Hendaye

24 iritzi

 • argazkia vasquemachine

  vasquemachine 09-feb-2014

  me gustaria saber los puntos de descanso....dormias en tienda? hostales????

 • argazkia agustí-CYCLOTURISME

  agustí-CYCLOTURISME 09-feb-2014

  Hola vasquemachine.
  Yo soy muy mayor y siempre paro en hotel.
  La distancia de las etapas es a gusto de cada uno un dia 30 km, el siguiente 50, y el otro si me resulta interesante, descanso, no tengo prisa por terminar
  En Francia hay muchos campings y muy accesibles, en muchos pueblos muñicipales.
  En la web http://www.lavelodyssee.com/itineraire/europe puede encontrar mas información de recorrido y alojamientos.
  Espero que disfrutes de este gran recorrido.

 • argazkia vasquemachine

  vasquemachine 17-feb-2014

  me puedes chivar tus etapas???

 • argazkia agustí-CYCLOTURISME

  agustí-CYCLOTURISME 17-feb-2014

  Hola vasquemachine.
  Te adjunto el enlace de las etapas. http://www.lavelodyssee.com/itineraires/la-velodyssee-latlantique-a-velo
  Como podras ver siempre puedes alargar o acortar en función de tus conveniencias dado la gran cantidad de ciudades que hay a lo largo del recorrido.
  Salut.

 • argazkia vasquemachine

  vasquemachine 18-feb-2014

  moltes gracies!!

 • argazkia MuRaMaTSu

  MuRaMaTSu 25-may-2014

  Hola Agustí,
  Estem interessats en fer aquesta ruta a l'estiu. Em podries dir com vas arribar fins a la sortida al nord de França?
  tinc entès que al tgv no es poden pujar les bicis si no estan plegades com a equipatge.
  Som de prop de Bcn.

  Moltes gracies

 • argazkia agustí-CYCLOTURISME

  agustí-CYCLOTURISME 25-may-2014

  Jo he dut la bici amb TGV pagant. Va ser el 2009. Miret aquest enllaç. http://www.velo.sncf.com/#next-panel

 • argazkia raulitoeltarao

  raulitoeltarao 08-may-2015

  Hola. ¿La ruta discurre siempre por asfalto o hay algún tramo de camino? Si es así, cuál es? Gracias

 • argazkia agustí-CYCLOTURISME

  agustí-CYCLOTURISME 08-may-2015

  Hola Raulitoeltarao.
  Toda la información la puedes encontrar elos enlaces oficiales.
  La red Eurovelo, siempre transita por carretera con muy poco tráfico y si es posible por carril Bici.
  Son itinerarios pensados para hacer en famiília.
  Si hay algun tramo de camino son de buen hacer, como los tramos fáciles del Camino de Santiago.
  Que lo disfrutes.
  Salut

 • medel24 04-jun-2015

  ¡Hola! gracias por compartir este maravilloso viaje, voy a realizarlo este verano. Quisiera saber qué mapas utilizas para los viajes por Francia, actualmente tengo un Garmin E-trex 30 y no sé donde puedo conseguir los mapas del territorio francés. Muchas gracias

 • argazkia agustí-CYCLOTURISME

  agustí-CYCLOTURISME 04-jun-2015

  En el GPS llevo el: Citi Navegator de Garmin
  https://buy.garmin.com/es-ES/ES/mapas/mapas-para-la-carretera/city-navigator-nt/city-navigator-europe-nt/prod6299.html.
  Y en papel los mapas de la zona IGN y también mapas de las VV de Francia como:
  http://www.af3v.org/-Guide-des-VVV-.html.
  Que disfrutes de este gran recorrido por la costa Atlántica.
  Salut.

 • medel24 10-jun-2015

  Muchísimas gracias!! Ya compartiré mi experiencia con vosotros. Un saludo.

 • argazkia agustí-CYCLOTURISME

  agustí-CYCLOTURISME 27-sep-2016

  Resum de Velodyssee 2016. Eurovelo 1 tram francès.

  El Vélodyssée, l'atlàntic amb bicicleta.

  Comença'n Roscoff, a Bretanya fins a Hendaia, a la frontera espanyola, aquest carril bici, el més llarg i assenyalat de França, travessa nou departaments (Finistère, Côtes d'Armor, Bretanya, Loira Atlàntic, Vendée, Charente-Maritime, Gironde, Landes, Pyrénées-Atlantiques) i quatre regions (Bretanya, Pays de la Loire, Poitou-Charentes Aquitània).

  Al llarg del camí, la ruta discorre pel canal de Nantes a Brest, per les platges de l'Atlàntic i els llacs Aquitània, aiguamolls i bancs d'ostres, a través dels boscos de pinedes Bretanya i de les Landes, travessa ciutats com Nantes, La Rochelle i Baiona, ofereix una increïble varietat d'experiències ciclistes.

  Totalment senyalat la Vélodyssée segueix la majoria camins lliures de cotxes (vies verdes, senders per a bicicletes, ...). És part de la Eurovelo 1 que uneix Irlanda a Portugal

  La Vélodyssée és una ruta ciclista que va a través de la Bretanya i al llarg de l'Atlàntic fins a la costa basca per indrets poc habitats i en algun cas paratges salvatges.

  És agafar la bicicleta i començar un viatge de més de 1.200 km de ciclisme amb l'oceà en el fons! Entre Roscoff i Hendaia, el 70% de la ruta es realitza a les carreteres sense cotxes. Descobreix els tresors de les regions, seguint el carril bici més llarg de França, totalment marcada de principi a fi.

  Nosaltres hem fet en 14 dies, un de trasllat fins a Roscof i 13 Etapes recorrent més de 1341 km.

  Tota l'formació per dur a terme aquest sensacional recorregut el trobareu al Web de La Vélodyssée.

  També amb paper la guia de Le Routard La Vélodyssée. Descriu molt acuradament els itineraris al llarg de 12 etapes.

  Tot seguit deixo la descripció dels 14 dies d’aventures per La Vélodyssée

  Dia 1 Viatge amb tren fins a Morlaix
  Etapa 1. Diumenge 14 Agost. Roscoff- Morlaix 41,4 km.
  Etapa 2. Dilluns 15 Agost. Morlax- Melionec 91,5 km.
  Etapa 3. Dimarts 16 Agost. Melionec- Josselin 114,2 km.
  Etapa 4. Dimecres 17 Agost. Josellin- Blain 102,7 km.
  Etapa 5. Dijous 18 Agost. Blain- Namtes- Corspet 117,6 km.
  Etapa 6. Divendres 19 Agost. Corspet- Beauboir-Sur-Mer 92,8 km.
  Etapa 7. Dissabte 20 Agost. Beauboir sur Mer- Sables d’Olonne 90,8 Km
  Etapa 8. Diumenge 21 Agost. Sables d’Olonne- La Rochelle 123 km.
  Etapa 9. Dilluns 22 Agost. La Rochelle- Marennes. 77 km.
  Etapa 10. Dimarts 23 Agost. Marennes- Lacanau 136,7 km.
  Etapa 11. Dimecres 24 Agost. Lacanau- Biscarrosse. 131,4 km.
  Etapa 12. Dijous 25 Agost. Biscarrosse- Capbreton 135,7 km.
  Etapa 13. Divendres 26 Agost. Capbreton- Hendaya 85,8 km.

 • pagolov100 15-feb-2017

  Hola Agustí,

  me gustaría hacer el trayecto con la bicileta de carretera y ruedas finas .¿Lo es factible? Gracias.

 • argazkia agustí-CYCLOTURISME

  agustí-CYCLOTURISME 16-feb-2017

  Excepto el canal de Nantes a Brest, algún tramo es sin asfalto, pero con un firme compactado y bueno, el resto es todo pista ciclable vías verdes asfaltado. El único problema podría ser en épocas de lluvia por el barro.
  El neumático que yo utilizo es Schwalbe Marathon Plus.
  Espero que la disfrutes. Salut.

 • javiergarciacosin 02-may-2017

  Hola agusti un plaer trobar tanta informació en un mateix lloc, moltes gracies de antema.
  La meua famiia i jo volem fer esta ruta en juliol, pero domes disposem de 6 dies, em podries dir quina zona es mes recomanable, o mes bonica.

  Moltes gracies

 • argazkia agustí-CYCLOTURISME

  agustí-CYCLOTURISME 03-may-2017

  Hola Javiergarciacosin.
  Sens dubte el millor tram és de Nantes a la Rochelle.
  Que ho gaudiu.

 • argazkia mikelonimus

  mikelonimus 01-ene-2018

  Hola buenas tardes amigos,me llamo Mikel y soi de Bilbao.
  Esta semana me dispongo a hacer esta misma ruta y me asaltan demasiadas dudas...tengo claro que esta es la peor época para hacer este tipo de viajes pero es cuando yo dispongo de algo de tiempo para poder realizar esta ruta,mi intención es salir desde Hendaya hacia roscoff y dispongo de este mes para recorrer esta ruta,la cosa es que yo quería hacer ida y vuelta en bici así que lo que haré será hacer desde Hendaya unos 700 kms hacia Roscoff y darme la vuelta cumplidos estos kms.

 • argazkia mikelonimus

  mikelonimus 01-ene-2018

  La cosa es que voi en tienda de campaña y no tengo muy claro si habra algún camping para poder dormir y estoi viendo que me va a tocar ir de acampada libre"pernocta"...Entonces ahí va mi primera pregunta:

  ¿Hay campings abiertos en Invierno?

 • argazkia mikelonimus

  mikelonimus 01-ene-2018

  Sobre el tema de dormir por libre por Francia ¿sabéis como esta el tema?

 • argazkia mikelonimus

  mikelonimus 01-ene-2018

  Tengo alforjas ya instaladas pero estoi viendo que me va a faltar sitio ya que tengo que llevar bastante ropa por la época en la que estamos y estoi pensando en llevar también el carro para así poder llevar la tienda,el saco,la esterilla y una manta en el y así disponer de las alforjas para la ropa,el infiernillo y la comida...Que opináis?

 • argazkia agustí-CYCLOTURISME

  agustí-CYCLOTURISME 10-ene-2018

  Francia dispone de una buena red de campigs.
  En cuanto a equipaje a libre albedrio.
  Toda la información de la Velodyssee, Eurovelo 1 Fracia en el enlace: https://www.lavelodyssee.com/
  Que lo disfrutes.

 • argazkia ignacio.valdecasas

  ignacio.valdecasas 05-ago-2019

  Hola Agustín! Algún motivo para hacerla de norte a sur y no de sur a norte? Gracias!

 • argazkia Chicote

  Chicote 13-ago-2019

  Hola Agustí.
  Tengo pensado seguir tu track dentro de un mes.
  ¿Sigues exactamente el trazado oficial de la ruta?
  Muchas gracias

Nahi izanez gero edo ibilbide hau