Iraupena  4 ordu 55 minutu

Koordenatuak 3337

Noiz igoa 17 de diciembre de 2015

Noiz egina diciembre 2015

-
-
36 m
5 m
0
4,6
9,1
18,28 km

Ikusita 1392 aldiz, jaitsita 11 aldiz

Nondik gertu: Paradijs, Flanders (Belgique)

Zondag 13 december 2015 was Belsele, de groenste deelgemeente van Sint-Niklaas, het doel van onze wekelijkse wandeling. In de Basisschool aan de Gavermolenstraat had Wandelclub Reynaertstappers een startzaal ingericht.

We verlaten de schoolgebouwen langs de achterzijde en trekken door de Molendreef en over de Belseldorpstraat naar natuurpark Den Akker, een fraai natuur- en wandelgebied gebied op gronden ter beschikking gesteld door de welgestelde familie Deprez. We verlaten het natuurpark aan de achterzijde van het Hof van Belsele, een park met kasteel en herenhuizen als rusthuis voor pastoors.

Aan de overzijde van de Nieuwe Baan gaat het langs de Reynaertlaan naar de Hulstendreef, waar tot 1956 de trein naar Dendermonde reed. We volgen deze lijnrechte weg tot aan de E17, waar we rechtsaf door de Eekhoekstraat en de Patotterijstraat het bosrijke gebied van het Oud Vliegveld betreden.

We komen uit op de Baudeloodreef, die we naar rechts volgen. Na goed 150m bereiken we domein Baverickhof. Vroeger was hier een wegsplitsing, maar nu is er links een poort waarachter de nog steeds omstreden gemeenteweg ligt die door industrieel Jan Declerck werd afgesloten. Wij houden rechts aan en volgen de grenzen van domein Baverickhof, waar de DOMO-baas woont en een grote stoeterij heeft.

Aan de volgende splitsing is het even opletten: ter gelegenheid van deze wandeltocht gaf de familie Declerck uitzonderlijk toelating om hier linksaf over hun domein de boswegel naar de Grote Baan te volgen. Wie deze tocht op eigen houtje wandelt, mag dat natuurlijk niet en gaat hier naar rechts via de Baverikstraat naar de Grote Baan.

We volgen de Grote Baan enkele honderden meters naar rechts en gaan via de Schrijbergstraat naar het station van Sinaai. Langs de Wijnveldstraat was in het zaaltje Patersbos een rustpost ingericht. Wat verderop gaan we rechtsaf langs de Bellemansstraat en de Beukenlaan naar de Kouterstraat die we linksaf volgen om de bebouwde kom weer in te ruilen voor velden, weiden en boskanten.

Na 650m op de Kouterstraat nemen we linksaf het pad langs de bosrand en kiezen aan de splitsing voor het pad naar rechts dat uitkomt op de Burmstraat, Hier pikken we de streek-GR Reynaertland naar Puivelde op, die ons via de Dryschouwwegel naar de vrij drukke Gouden Leeuwstraat brengt.

Aan de overzijde betreden we de onder wandelaars en natuurliefhebbers vrij beroemd geworden Weduwe Voswegel. Die loopt zig-zag door bos en weiden naar Puivelde. We volgen de Wwe. Voswegel en de sGR ruim 1 kilometer en kiezen dan op de splitsing schuin links om langs het voetbalterrein op de Kruisstraat uit te komen. Rechtsaf gaat het naar Puivelde, waar achter de kerk in de parochiezaal nog een rustpost was. Wie deze wandeling op eigen houtje maakt, vindt tegenover de kerk een cafeetje.

Van de terugweg zijn er jammer genoeg geen foto's: het regende en ik hou mijn toestel liever droog en daarenboven was het al stilaan donker aan het worden...
Voor de terugweg gaan we aan de kerke 100m op onze stappen terug in de Kruisstraat, waar links het andere uiteinde van de Weduwe Voswegel ligt. We volgen dit aangename wandelpad tot op het kruispunt waar we op de heenweg schuin linksaf gingen en daar verlaten we nu linksaf de Weduwe Voswegel en dus ook de sGR. We bereiken nu al snel de verharde Bosstraat, die we 500m naar rechts volgen. Daar vinden we naar links het Puivel Wegelken op dat ons door de bossen naar de Eikenlaan voert.

Die volgen we rechts naar de Kleemstraat. Naar links de Colliestraat in brengt ons op de Kleine Colliestraat nog even terug in de natuur alvorens terug de Kleemstraat linksaf te gaan. Een klein 700m verder bereiken we de spoorweg die we oversteken en naar links volgen. Aan het station van Belsele pikken we dan de Gavermolenstraat weer op, die terug naar de startplaats voert.
Informazio

Links is de afgesloten weg

Hier aan de linkerzijde komen we voorbij de door familie Declercq afgesloten weg, waarover al jarenlang een juridisch dispuut bezig is.
Waypoint

Foto 01 Vijver in Den Akker

Waypoint

Foto 02 vijver

Waypoint

Foto 03

Waypoint

Foto 04 - Hof van Belsele

Waypoint

Foto 05 veldweg

Waypoint

Foto 06

Waypoint

Foto 07

Waypoint

Foto 08

Waypoint

Foto 09 Privaat domein

Waypoint

Foto 10 Baverikhof achteringang

Waypoint

Foto 11 Station Sinaai

Waypoint

Foto 12

Waypoint

Foto 13 bewerkte boom

Waypoint

Foto 14

Waypoint

Foto 15

Waypoint

Foto 16

Waypoint

Foto 17

Waypoint

Foto 18 Weduwe Voswegel

Waypoint

Foto 19

Waypoint

Foto 20

Waypoint

Foto 21

Intersection

Privaat Domein, ga rechts Baverikstraat

De track betreedt wat verder privaat domein dat enkel tijdens onze wandeling toegankelijk was. Ga rechts en volg de Baverikstraat tot op de drukke verkeersweg om dit stuk over privé domein te omzeilen.
Picnic-a

Rustpost Parochiezaal Puivelde

Picnic-a

Rustpost Patersbos

parquing

Start (Basisschool Gavermolenstraat)

Kokapenaren inguruko iritzi eta galderak

    Nahi izanez gero edo ibilbide hau