Iraupena  4 ordu 40 minutu

Koordenatuak 1705

Noiz igoa 17 de septiembre de 2017

Noiz egina septiembre 2017

-
-
1.581 m
1.458 m
0
3,2
6,4
12,88 km

Ikusita 901 aldiz, jaitsita 52 aldiz

Nondik gertu: Matemale, Occitanie (France)

Ruta que correspon al PR22 de la “Randonnées en Pyrénées Orientales”.
Inicem la ruta en la població de Matemale, entrem a la població i seguim pel carrer on entrem fins que trobarem unes senyals que indiquen aparcament i l’ajuntament (Mairie), passem l’ajuntament i veiem la senyal de l’aparcament on deixem el cotxe.
Coordenades inici : 42º 35’ 15” N , 2º 7’ 9.59” E
Marques a Seguir : Grogues i grog-vermell corresponent al GR
Comencem la ruta anant per on hem entrat a l’aparcament, girem a la dreta per la Rue de la Ecole, dreta per la Rue de la Moline,sortim del poble continuant per la pista asfaltada passant per una nau amb portes metàl·liques a l’esquerra.
Anem per una àmplia vall i trobarem un camí a la dreta amb les indicacions del PR22 que seguirem en totes les senyals que trobem. Seguim pel camí i arribarem a la Torre de la Creu, és tot el que queda d’un antic castell. Després de veure les restes d’aquesta torre on de l’original hi queda menys d’una quarta part seguim per un corriol de baixa al camí que envolta la torre i per on hem vingut.
Continuem pel camí passant per un pont sobre el riu Aude arribant a una cruïlla de camins, estem en els Camps Grans, girem a l’esquerra en direcció al Planal de Dalt.
Arribem a una cruïlla on a l’esquerra hi ha una granja amb una pila de bales de palla damunt de palers, continuem a la dreta arribant al Planal de Dalt on hi passa la D118, la creuem i agafem un camí de bosc que hi ha davant. A uns 25 m a la dreta trobarem els indicadors, agafem una pista en direcció a Voie Royale 0.7 Km .
Quan arribem a Voie Royale seguim cap a Barrage (presa) du lac de Matemale perseguits per una boira ploranera.
Ens acostem a tocar a la D32, però seguim pel camí l’esquerra. Uns metres més avall trobem un indicador a l’esquerra “Barrage du lac Matemale 3.2 Km”, però no fem cas, ja que aquest no porta la indicació del PR22, per tant, no en fem cas i seguim rectes.
Seguim per la ruta dins del Bosc de la Mata i a lo llarg del camí anirem trobant diferents punt on fer taules d’exercici físic.
Arribem a la carretera que va al poble de Matemale D52, la creuem i trobem un panell informatiu, seguim la indicació “ Barrage du lac Matemale 1.6 Km PR22”. Passem pel costat d’un minigolf i unes taules de fusta.
Arribarem als voltants del llac de Matemale on a la dreta hi ha un petit centre d’aventura amb passarel·les, tirolines, .... Seguim les marques grogues i arribarem a una caseta que son uns serveis, a la façana hi veiem la marca groga i abans una senyal indicadora de la nostra ruta que assenyala a l’esquerra de la caseta, continuem buscant les marques grogues seguint alguns canvis de direcció fins que arribem a una pista asfaltada en una zona d’aparcament al voltant del llac.
Creuem la pista i seguim per un corriol que està davant a l’esquerra que ens portarà a la Barrage (presa) del llac de Matemale, la creuem i al final girem a l’esquerra on trobarem un indicador del PR22 a Matemale.
Baixem fins la base de la presa on hi ha una petita estació elèctrica, seguim pel camí fins que sortim a la carretera D118, la creuem i seguim per la D52 que és per on hem entrat al poble amb el cotxe. Entrem al poble i seguim rectes fins que trobarem el senyals de l’ajuntament (Mairie), informació, passem per la petita oficina d’informació, creuem un pont i ja hem arribat al cotxe.
Aquesta ruta i en general totes les rutes franceses estan molt ben indicades, sempre amb marques grogues, el que podria millorar d’aquesta és que en lloc de tronar a entrar al bosc quan arribes al llac es podria voreja’l una mica per anar a buscar la presa, de totes formes és una ruta còmode i el bosc de la Mata és interessant.
Distància: 13 Km
Temps en moviment : 3 h 5’
Ascens i descens: 195 m
Ruta que corresponde al PR22 de la "Randonnées en Pyrénées Orientales".

Inicio la ruta en la población de Matemale, entramos a la población y seguimos por la calle donde entramos hasta que encontraremos unas señales que indican aparcamiento y el ayuntamiento (Mairie), pasamos el ayuntamiento y vemos la señal del aparcamiento donde dejamos el coche.

Coordenadas inicio: 42º 35 '15 "N, 2º 7' 09:59" E

Marcas a Seguir: Amarillas y amarillo-rojo correspondiente al GR

Empezamos la ruta yendo por donde hemos entrado en el aparcamiento, giramos a la derecha por la Rue de la école, derecha por la Rue de la Moline, salimos del pueblo continuando por la pista asfaltada pasando por una nave con puertas metálicas a la izquierda.

Vamos por un amplio valle y encontraremos un camino a la derecha con las indicaciones del PR22 que seguiremos en todas las señales que encontramos. Seguimos por el camino y llegaremos a la Torre de la Creu, es todo lo que queda de un antiguo castillo. Después de ver los restos de esta torre donde del original queda menos de una cuarta parte seguimos por un sendero de baja al camino que rodea la torre y por donde hemos venido.

Continuamos por el camino pasando por un puente sobre el río Aude llegando a un cruce de caminos, estamos en los Camps Grans, giramos a la izquierda en dirección al Planal de Dalt.
Llegamos a un cruce donde a la izquierda hay una granja con un gran cantidad de balas de paja encima de Palets, seguimos a la derecha llegando al Planal de Dalt donde pasa la D118, la cruzamos y tomamos un camino de bosque que hay delante. A unos 25 m a la derecha encontraremos los indicadores, cogemos una pista en dirección a Voie Royale 0.7 Km.
Cuando llegamos a Voie Royale seguimos hacia Barrage (presa) du lac de Matemale perseguidos por una niebla llorona.

Nos acercamos a tocar a la D32, pero seguimos por el camino la izquierda. Unos metros más abajo encontramos un indicador a la izquierda "Barrage du lac Matemale 3.2 Km", pero no hacemos caso, ya que éste no lleva la indicación del PR22, por tanto seguimos rectos.

Seguimos por la ruta dentro del Bosque de la Mata y a lo largo del camino iremos encontrando diferentes puntos donde hacer tablas de ejercicio físico.

Llegamos a la carretera que va al pueblo de Matemale D52, la cruzamos y encontramos un panel informativo, seguimos la indicación "Barrage du lac Matemale 1.6 Km PR22". Pasamos junto a un minigolf y unas mesas de madera.

Llegaremos en los alrededores del lago de Matemale donde a la derecha hay un pequeño centro de aventura con pasarelas, tirolinas, .... Seguimos las marcas amarillas y llegaremos a una caseta que son unos servicios, en la fachada vemos la marca amarilla y antes una señal indicadora de nuestra ruta que señala a la izquierda de la caseta, continuamos buscando las marcas amarillas siguiendo algunos cambios de dirección hasta que llegamos a una pista asfaltada en una zona de aparcamiento alrededor del lago.

Cruzamos la pista y seguimos por un sendero que está frente a la izquierda que nos llevará a la Barrage (presa) del lago de Matemale, la cruzamos y al final giramos a la izquierda donde encontraremos un indicador del PR22 a Matemale.

Bajamos hasta la base de la presa donde hay una pequeña estación eléctrica, seguimos por el camino hasta que salimos a la carretera D118, la cruzamos y seguimos por la D52 que es por donde hemos entrado en el pueblo con el coche. Entramos en el pueblo y seguimos rectos hasta que encontraremos las señales del ayuntamiento (Mairie), oficina de información, pasamos por la pequeña oficina de información, cruzamos un puente y ya hemos llegado al coche.

Esta ruta y en general todas las rutas francesas están muy bien indicadas, siempre con marcas amarillas, lo que podría mejorar de ésta es que en lugar de tronar a entrar en el bosque cuando llegas al lago podría Rodéalo un poco para ir a buscar la presa, de todas formas es una ruta cómoda y el bosque de la Mata es interesante.

Distancia: 13 Km

Tiempo en movimiento: 3 h 5 '
Ascenso y descenso: 195 m
Waypoint

Avall

Waypoint

Barrage du lac de Matemale

Waypoint

Camps grans

Waypoint

Creuem

Waypoint

Creuem la crta de Matemale

Waypoint

D32

Waypoint

Deixem la Barrege de Matemale

Seguim rectes, la senyal que trobem també va a la presa, però no correspont al PR22
Waypoint

Dreta direcció Voie Royale 0.7 Km

Waypoint

Dreta torre de la creu 1.4K

Waypoint

Exercicis

Waypoint

Inici

Waypoint

Mini golf

Waypoint

Parc aventures

Waypoint

Planal de Dalt

Waypoint

Rectes

Waypoint

Senyal i dreta

Waypoint

Sortida poble

Waypoint

Torre de la Creu

Waypoint

Voie Royale

Kokapenaren inguruko iritzi eta galderak

    Nahi izanez gero edo ibilbide hau