Koordenatuak 1329

Noiz igoa 25 de junio de 2016

Noiz egina junio 2016

 • Balorazioa

   
 • Informazioa

   
 • Erraza jarraitzeko

   
 • Ingurunea

   
-
-
877 m
700 m
0
2,8
5,5
11,08 km

Ikusita 1280 aldiz, jaitsita 107 aldiz

Nondik gertu: El Brull, Catalunya (España)

Versió en Català
Excursió molt fàcil, tant tècnicament com fisicament. Interesant visitar el poblat ibéric de Montgròs. Consultar horaris de visites.

Punts d'interes:
1-Poble del Brull
2-Poblat ibèric de Montgròs
La fortificació ibèrica del turó de Montgròs es troba dins del Parc Natural del Montseny. Era una important fortificació amb antecedents en l'edat de bronze, que controlava el coll Formic, una de les vies de penetració a la plana des de la costa. Cap a l'any 300 aC, s'aixecà una gran muralla de doble parament, precedida d'un fossat, que tancava l'istme de la península del Montgròs (el Brull). Una barrera imponent de 145 m de longitud i 5 m de gruix. A mitjan segle III aC, la fortificació es va reforçar amb una torre central i altres defenses perifèriques.
Actualment, es creu que devia ser la seu d'una guarnició militar permanent en la qual, en èpoques de perill, es podia refugiar la gent de la contrada amb els seus ramats. L'incendi i la destrucció del nucli van coincidir amb el moment més dur de la Segona Guerra Púnica, cap al 205 aC. La fortificació es va tornar a utilitzar probablement del segle X fins al segle XIV. La muralla constitueix el principal atractiu del conjunt arqueològic.
El turó de Montgròs forma part de la ruta dels Ibers del Museu d'Arqueologia de Catalunya.
El jaciment fou localitzat de manera fortuïta l'any 1974. Des d'aleshores, s'hi han fet diferents campanyes d'excavacions arqueològiques i de restauració, que encara continuen avui dia gràcies al Servei de Patrimoni Arquitectònic Local (SPAL) de la Diputació de Barcelona. Aquestes tasques de recerca també han permès posar en valor el conjunt patrimonial.
Informació extreta de: https://ca.wikipedia.org

Versión en Castellano
Excursión muy fácil, tanto técnica como físicamente. Interesante visitar el poblado ibérico de Montgròs. Consultar horarios de visitas.

Puntos de interés:
1-Pueblo del Brull
2-Poblado ibérico de Montgròs
La fortificación ibérica de la colina de Montgròs se encuentra dentro del Parque Natural del Montseny. Era una importante fortificación con antecedentes en la edad de bronce, que controlaba el cuello Formic, una de las vías de penetración a la página desde la costa. Hacia el año 300 aC, se levantó una gran muralla de doble paramento, precedida de un foso, que cerraba el istmo de la península del Montgròs (el Brull). Una barrera imponente de 145 m de longitud y 5 m de espesor. A mediados del siglo III aC, la fortificación se reforzó con una torre central y otras defensas periféricas.
Actualmente, se cree que debía ser la sede de una guarnición militar permanente en la que, en épocas de peligro, se podía refugiar la gente de la con sus rebaños. El incendio y la destrucción del núcleo coincidieron con el momento más duro de la Segunda Guerra Púnica, hacia el 205 aC. La fortificación se volvió a utilizar probablemente del siglo X hasta el siglo XIV. La muralla constituye el principal atractivo del conjunto arqueológico.
La colina de Montgròs forma parte de la ruta de los Iberos del Museo de Arqueología de Cataluña.
El yacimiento fue localizado de manera fortuita en 1974. Desde entonces, se han realizado diferentes campañas de excavaciones arqueológicas y de restauración, que aún continúan hoy en día gracias al Servicio de Patrimonio Arquitectónico Local (SPAL) de la Diputación de Barcelona. Estas tareas de investigación también han permitido poner en valor el conjunto patrimonial.
Información extraída de: https://ca.wikipedia.org

Version française
Excursion très facile, à la fois techniquement et physiquement. Visite intéressante de la ville ibérique de Montgròs. Consultez les heures de visite.

Points d'intérêt:
1-Ville de Brull
2-Ville ibérique de Montgròs
La fortification ibérique de la colline de Montgròs se trouve à l'intérieur du parc naturel de Montseny. C’était une fortification importante avec des antécédents à l’âge de bronze, qui contrôlait le col Formic, l’un des moyens de pénétration jusqu’à la page depuis la côte. Vers l'an 300 avant notre ère, un grand mur à double face fut érigé, précédé d'un fossé qui fermait l'isthme de la péninsule de Montgròs (el Brull). Une barrière imposante de 145 m de long et 5 m d’épaisseur. Au milieu du troisième siècle avant JC, la fortification a été renforcée avec une tour centrale et d'autres défenses périphériques.
À l'heure actuelle, on pense qu'il devrait être le siège d'une garnison militaire permanente dans laquelle, en cas de danger, les personnes pourraient se réfugier avec leurs troupeaux. L'incendie et la destruction du noyau ont coïncidé avec le moment le plus difficile de la seconde guerre punique, vers 205 av. La fortification a probablement été réutilisée du Xe siècle au XIVe siècle. Le mur est la principale attraction du site archéologique.
La colline de Montgròs fait partie de la route des ibères du musée archéologique de Catalogne.
Le site était situé de manière fortuite en 1974. Depuis lors, différentes campagnes de fouilles et de restaurations archéologiques ont été menées, qui se poursuivent encore de nos jours grâce au Service du patrimoine architectural local (SPAL) de la Diputación de Barcelona. Ces travaux de recherche ont également permis de valoriser l'ensemble patrimonial.
Informations extraites de: https://ca.wikipedia.org

English Version
Very easy excursion, both technically and physically. Interesting visit the Iberian town of Montgròs. Consult visiting hours.

Points of interest:
1-Town of Brull
2-Iberian town of Montgròs
The Iberian fortification of the Montgròs hill is inside the Montseny Natural Park. It was an important fortification with antecedents in the bronze age, that controlled the Formic neck, one of the ways of penetration to the page from the coast. Towards the year 300 BC, a great double-faced wall was erected, preceded by a moat, which closed the isthmus of the peninsula of Montgròs (el Brull). An imposing barrier 145 m long and 5 m thick. In the middle of the third century BC, the fortification was reinforced with a central tower and other peripheral defenses.
Currently, it is believed that it should be the seat of a permanent military garrison in which, in times of danger, people could take refuge with their flocks. The fire and the destruction of the nucleus coincided with the hardest moment of the Second Punic War, around 205 BC. The fortification was probably used again from the tenth century until the fourteenth century. The wall is the main attraction of the archaeological site.
The hill of Montgròs is part of the route of the Iberians of the Archeology Museum of Catalonia.
The site was located in a fortuitous way in 1974. Since then, different archaeological excavation and restoration campaigns have been carried out, which still continue today thanks to the Local Architectural Heritage Service (SPAL) of the Diputación de Barcelona. These research tasks have also allowed to value the patrimonial set.
Information extracted from: https://ca.wikipedia.org
Gailurra

Cim del Serrat de la Peça

Cim del Serrat de la Peça
Hondakin arkeologikoak

Dolmen del Pla del Boix

Dolmen del Pla del Boix
Monumentua

Mas el Boix

Mas el Boix
Hondakinak

Poblat Ibèric del Turó de Montgròs

Poblat Ibèric del Turó de Montgròs
Monumentua

el Raurell

el Raurell
Informazio puntua

Camp de Golf

Camp de Golf
Informazio puntua

Can Serra

Can Serra
Monumentua

Mas Casademunt

Mas Casademunt
Eraikin erlijiosoa

El Sagrat Cor

El Sagrat Cor
Eraikin erlijiosoa

El Brull

El Brull

11 iritzi

 • argazkia Joan Muñoz Pinos

  Joan Muñoz Pinos 14-oct-2016

  Els camins que van per dintre del bosc son fàcils de seguir o estan mig tapats?.
  Es per fer la ruta amb gent no massa aveçada.

 • argazkia Joan Muñoz Pinos

  Joan Muñoz Pinos 16-oct-2016

  Avui l'he fet i no he tingut més problemes que perdre uns segons (només segons) a l'entrada de dos senders.
  Moltes mercès per compartir el track ja que he pogut gaudir d'aquesta caminada que recomano. Encara que jo posso la dificultat entre fàcil i moderada.
  Repeteixo mercès.

 • argazkia Joan Muñoz Pinos

  Joan Muñoz Pinos 16-oct-2016

  Ibilbide hau egin dut  Ikusi gehiago

  Hi han petites dubtes al començament de tres senders, però fixant-se al gps no hi ha cap problema.
  Excursió recomanable totalment.

 • argazkia Tetititu

  Tetititu 13-nov-2018

  Hola Joan,
  Et demano mil disculpes però és que no m'havia fixat en que hi havia comentaris. A bona hora els veig, amb 2 anys de retard!
  Gràcies per seguir la ruta i m'alegro que t'agradés.

 • argazkia Joan Muñoz Pinos

  Joan Muñoz Pinos 13-nov-2018

  Cap problema.

 • argazkia lunamoon

  lunamoon 06-jul-2020

  Ibilbide hau egin dut  egiaztatua  Ikusi gehiago

  És una zona molt maca. Però hi ha un troç complicat. Sobretot ara amb el confinament que han crescut les herbes i el camí no es veu.

 • argazkia Tetititu

  Tetititu 06-jul-2020

  Gràcies per la valoració lunamon. Es una excursió que vaig fer fa 4 anys, no se com pot estar actualment el camí pel que fa ha herbes, però el track si que es pot seguir bé.

 • argazkia martasuri

  martasuri 18-oct-2020

  Ibilbide hau egin dut  egiaztatua  Ikusi gehiago

  Una excursió molt maca i fàcil de fer! en algun moment hem tingut dificultat en trobar algun caminet però ha valgut la pena un cop trobat. Moltes gràcies! 👏🏼

 • argazkia Tetititu

  Tetititu 19-oct-2020

  Gracies pel comentari i la valoració.

 • argazkia marcarenascamps

  marcarenascamps 04-ene-2021

  Ibilbide hau egin dut  egiaztatua  Ikusi gehiago

  Una caminada molt interessant amb diferents contrastos: masies boniques, restes ibèriques i vistes espectaculars del Montseny. Moltes gràcies!

 • argazkia Tetititu

  Tetititu 04-ene-2021

  Moltes gràcies pel comentari i la valoració.

Nahi izanez gero edo ibilbide hau