-
-
1.181 m
813 m
0
3,6
7,2
14,32 km

Ikusita 1252 aldiz, jaitsita 10 aldiz

Nondik gertu: Vitoio, Toscana (Italia)

Monte Tontorone og Campocatino

Ferien rundes af med en smuk og afslappende tur i nærområdet.
Efter morgenkaffen tager Andrea os med rundt i Roggio. Han fortæller historier om byen, vi beser Roggios smukke, gamle kirke fra begyndelsen af 1500-tallet, og så sluttes rundturen af hos Andreas forfædre på kirkegården. Herefter vandrer vi gennem skoven ved Roggio op til Mt. Tontorone — ca. en times vandring med ophold ved et lille skovkapel, som også tjener som ly i dårligt vejr. Ved turens start ser vi Roggios smukke beliggenhed fra en anden vinkel — typisk toscansk med kirken øverst og landsbyen bygget på terrasser ned af en skråning. På Mt. Tontorones plateau med smukke græsgange, brombærkrat, alpeflora etc. indtager vi vores picnic og daser i græsset med en storslået udsigt til flere af de bjergtoppe, hvor vi har tilbragt mange dejlige timer.
Efter frokost kan man vælge at gå til det enestående landskab ved sæterbyen Campocatino, hvor en forfriskning kan indtages på byens cafe. Og har man yderligere lyst, kan man gå til det meget spektakulære kapel Eremo San Viano.
Herefter går turen tilbage til Roggio, hvor der er lejlighed til at gøre de sidste indkøb af lækre italienske produkter, som parmaskinke, parmesanost, tørrede tomater og svampe, Amaro etc. Om aftenen nyder vi Gemmas køkken for sidste gang og lader sikkert snakken gå om turens mange dejlige indtryk.

Kokapenaren inguruko iritzi eta galderak

    Nahi izanez gero edo ibilbide hau