Iraupena  4 ordu 43 minutu

Koordenatuak 3275

Noiz igoa 13 de diciembre de 2015

Noiz egina diciembre 2015

-
-
94 m
31 m
0
4,7
9,3
18,64 km

Ikusita 1222 aldiz, jaitsita 24 aldiz

Nondik gertu: Vollezele, Flanders (Belgique)

Op zondag 6 december 2015 trekken we naar Vollezele waar wandelclub "Parel van het Pajottenland" hun Brillanttocht organiseerde. Brillant was een stamvader van het Brabants trekpaard, waarvan er op het marktplein van Vollezele een klein standbeeld staat. (Het grotere standbeeld op de markt van Lennik is Prins, de vader van Brillant)

We vertrekken aan zaal Belvedere in de Molenstraat en nemen schuin links de Kasteelstraat. Na ruim 500m verlaten we even de verharde weg en stappen het voor deze streek zo typische landschap van licht heuvelende weiden, akkers en bosranden in. Terug in de Molenstraat gaan we linksaf, stappen voorbij het plaatsnaambord van Oetingen (Gooik) en blijven aan de volgende Y-splitsing rechts de Vollezelestraat volgen.

Na 400m, even voorbij de bushalte, nemen we links de licht stijgende veldweg. We kruisen de Blijkheerstraat en gaan op het volgende kruispunt linksaf de Eikenveldstraat in. Aan het kruispunt met de Kouterweg nemen we rechts het fiets- en wandelpad naar de Turkeyestraat, die we naar rechts volgen tot in het centrum van Oetingen.

Na even verpozen in de rustpost in het schooltje op het dorpsplein naast de kerk, keren we even op onze stappen terug. Tegenover het klooster kiezen we voor het kleine paadje linksaf achter de garagepoorten. Dat brengt ons terug naar de Vollezelestraat en door de Hazelaarswijk. Een smal voetpad voert ons naar de Frankrijkstraat, die we oversteken om de landweg naast een wat vervallen gebouw te op te wandelen.

We volgen het pad en steken aan de kapel, die eenzaam midden in de velden staat, de Viergatenstraat over, dalen af naar de Bontestraat, gaan 50m rechts en gaan daar linksaf door de Kleine Bontestraat naar de Langestraat. Even naar rechts en dan oversteken en verder langs De Motte en de Leenstraat. Op het volgende kruispunt gaan we rechts, tussen een oude boerderij en een kleine electriciteitscabine de Wisch Wasch in. Achter in dit doodlopende straatje vinden we een voetpad dat ons naar de Langestraat brengt.

Die volgen we naar rechts. Aan het kruispunt met de Heystraat, aan firma Van Eeckhoudt, wandelen we 400m naar links en nemen daar aan de bushalte, aan de rechterkant naast een weide, het smalle verharde paadje. Het paadje brengt ons naar de Rensbergstraat, die we naar rechts bergop volgen. Halfweg de helling nemen we links de voetwegel tussen twee weiden, die ons langs Het Putteken naar de school-annex-parochiezaal aan de Ninoofsesteenweg brengt, waar we even uitblazen.

Aan de overzijde van de Ninoofsesteenweg, net voorbij het zebrapad vinden we rechtsaf een verhard wegeltje, dat ons naar de Steenstraat brengt, die we linksaf inslaan. De weg bocht naar links en na een paar honderd meter vinden we, tegenover huisnummer 6, een verharde wegel naar rechts. Die voert ons weer uit de bebouwde kom. Op een kruising van paden kiezen we links en komen op de Repingestraat, die we ook naar links volgen.

Zodra we een kruispunt naderen met links van de weg een bushalte en een kapel, gaan wij rechtsaf. Goed 50m verder loopt de weg links naar het kerkhof, maar wij gaan rechtdoor. Aan de volgende splitsingen houden we rechts aan, wandelen rechtdoor in de Ezelveldstraat en de Huisveldstraat en gaan op de T-splitsing rechtsaf langs de Congobergstraat. Op het kruispunt steken we de Repingestraat over en nemen de Hulstraat, dat is de hobbelige wegel die het bos in loopt.

Op het volgende kruispunt gaan we rechtsaf tot aan de Steenstraat waar we links afslaan naar de Ninoofsesteenweg. Eventjes naar rechts komen we weer aan de Molenstraat om de wandeling af te sluiten.

Deze mooie en gevarieerde wandeling door het Pajottenland is een aanrader. Met de GPS-track en eventueel een kaartje, ook goed te doen zonder de afpijling van de wandelclub. Rol- en kinderwagens kunnen echter moeilijk of zelfs beter niet mee. Horeca vindt men op of iets buiten het parcours in Vollezele en Oetingen.
Waypoint

Foto 01 Kasteelstraat

Waypoint

Foto 02 Manke Jagershut

Waypoint

Foto 03

Waypoint

Foto 04 Blijkheerstraat

Waypoint

Foto 05 Blijkheerstraat

Waypoint

Foto 06 Eikenveldstraat

Waypoint

Foto 07

Waypoint

Foto 08 Kapel Turkeyestraat

Waypoint

Foto 09 Sint-Ursmaruskerk Oetingen

Waypoint

Foto 10 Langs de Heykensweg

Waypoint

Foto 11 Kapel Viergatenstraat

Waypoint

Foto 12 Heykensweg

Waypoint

Foto 13

Waypoint

Foto 14 De Motte

Waypoint

Foto 15 Leenstraat

Waypoint

Foto 16 Leenstraat

Waypoint

Foto 17 Langestraat

Waypoint

Foto 18 Rensbergstraat

Waypoint

Foto 19 Rensbergstraat

Waypoint

Foto 20 Putteken

Waypoint

Foto 21 Cijnemstraat

Waypoint

Foto 22 achter de Gaubergstraat

Waypoint

Foto 23

Waypoint

Foto 24 Ezelveldstraat

Waypoint

Foto 25 Hulstraat

Picnic-a

Parochiezaal Rustpost

Picnic-a

Rustpost Schooltje Oetingen

Vormingscentrum a.N.P.K.B. - Centre de Formation C Kerkstraat 3 1755, Oetingen, Vlaams Brabant, BEL
parquing

Zaal Bellevedere

Bellevedere Molenstraat 4 1570, Vollezele, Vlaams Brabant, BEL 05 456 64 70

Kokapenaren inguruko iritzi eta galderak

    Nahi izanez gero edo ibilbide hau